27 de maig de 2020

     DIA NACIONAL DE LA CELIAQUIA


Avui 27 de maig és el dia Nacional de la celiaquia, una malaltia que afecta a un 2% de la població i que, donat que no mostra manifestacions físiques evidents, és bastant incompresa, ignorada i poc valorada. Afecta a la mucosa de l'intestí prim i genera malestar digestiu quan es consumeix qualsevol aliment que contigui gluten o hagi estat contaminat indirectament. 


La celiaquia afecta tant a infants com adults i pot influenciar tant a nivell de salut física com a nivell emocional i social. Això significa que pot hever-hi una afcetació directa en el rendiment acadèmic, en les relacions socials i en l'estat anímic i d'autoestima de la persona que cl tenir molt en compte. És per això que és molt important explicar bé tant als infants celíacs com al seu entorn, la necessitat de mantenir uns normes de prevenció per a protegir la salut de les persones celíaques, en especial els infants. L'Asociación de Celíacos de Castilla la Mancha ha escrit un conte preciós que hem adaptat al català per a descarregar-lo per si us és d'ultilitat tant a famílies com a docents. 
 8 de maig de 2020

COACHING FAMILIAR: ACOMPANYANT LES EMOCIONS


 

Fa unes setmanes que hem après a viure d'una forma ben diferent! Mirant la nostra experiència ens trobem amb noves situacions i emocions en el nostra dia a dia que ens fan canviar les nostres rutines i apareixen noves maneres de treballar i de viure, us passa? Ens trobem amb vivències i experiències noves que ens fan adaptar-nos tant a treballar de forma diferent com a afrontar-nos a situacions i tenir en compte aspectes que potser, amb anterioritat, no havíem pensat que existien. Per això, la píndola psicopedagògica d’aquest mes de maig, va encaminada a donar resposta real a les situacions i emocions que ens trobem actualment.

 

Dit això, ens hem centrat en la criança i l’acompanyament familiar a través de diferents maneres de fer i estratègies però sempre tenint en compte les necessitats familiars i els aspectes clau d'una bona convivència, l'amor i l'atenció, èxit del benestar!  

 

 

Planificar rutines, gestionar les emocions del dia a dia, reforçar i buscar noves solucions per a gestionar les tasques principals són algunes idees que aporta la nostra píndola i per això, us la fem arribar amb un format dinàmic i divertit que esperem que us agradi molt i us ajudi a entendre com ens estem sentint tots aquests dies.

 

 


I ara... la sorpresa!!!! Posem al vostre abast un material que us pot ser de molta utilitat per a gestionar i adquirir estratègies per a organitzar tasques, rutines i 

proporcionar autonomia.Esperem que us sigui de molta utilitat. I recordeu! Recordeu contactar-nos per seguir acompanyant-vos! Avui és un bon dia per a començar a gaudir de l'estudi!


30 d'abril de 2020

EL POL I LA MARTINA SURTEN AL CARRER: CONTE AMB PICTOGRAMES PER A TREBALLAR EL DESCONFINAMENT AMB ELS INFANTS. VERSIÓ CATALÀ I CASTELLANO

 


El diumenge 27 d'abril els infants, després de 42 dies de confinament, els infants poden sortir de casa per un temps limitat i de manera molt controlada.

 

Aquesta mesura, tot i que molt esperada per les famílies, pot suposar neguit i malestar a alguns nens i nenes, sobretot perquè a vegades, és difícil comprendre què poden i què no poden fer.


Per a alleugerir aquesta situació i ajudar-vos a explicar la situació, hem creat un conte, El Pol i la Martina surten al carrer, amb imatges i pictogrames per a facilitar la comprensió. Si voleu aquest recurs, us el podeu descarregar aquí:


CATALÀ : http://gofile.me/49Sm6/mdwWZeK6z 

 CASTELLANO: http://gofile.me/49Sm6/2P9gs9vqZ


Compartiu aquest recurs amb qualsevol família que cregueu que li pot ser d'utilitat. 12 d'abril de 2020

PROTOCOL D’ACTUACIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS SANITARIS: COVID-19 PROGRAMACIÓ TERAPÈUTICA CURS 2019-2020

 

Estem a punt d'encetar aquest nou curs 2019-2020 i des del centre us hem preparat una àmplia oferta de teràpies grupals per a poder adequar-nos i personalitzar el màxim possible les necessitats terapèutiques de cada pacient. Així doncs, us presentem la nostra programació  grupal per a aquest curs. Paral·lelament a les sessions grups, ja sabeu que duem a terme teràpia individual sempre prioritzant la teràpia més efectiva per cada cas.
Les teràpies grupals que oferim al centre són:

 

 

 
 
Correo
Instagram